Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit doen (bijna) alle selfmade miljonairs (en jij binnenkort dus ook!)

Denk jij ook altijd dat selfmade miljonairs een geheime formule hebben ontdekt om succes te bereiken? Niets is minder waar. Geen geheime formules, maar vaak gewoon kei hard werken en doodsimpele dagelijkse routines.

Ons land telde vorig jaar 138.667 dollarmiljonairs op een inwonersaantal van een kleine 11,6 miljoen, zo blijkt uit het laatste “World Wealth Report” van consultancybureau Capgemini. En als je er even over nadenkt: veel van die mensen zijn waarschijnlijk ook met weinig tot niets begonnen. Behalve dan met het vasthouden aan een aantal goede gewoontes. Lees je elke dag over een interessant onderwerp, bijvoorbeeld over hoe je je geld het best kunt investeren? Dan zal dat op termijn vast wel iets opleveren. Het goede nieuws is dat alle gewoontes veranderd kunnen worden, dus daarom tippen we graag een paar “rich habits” (zoals die worden genoemd) van selfmade miljonairs. Het beste nieuws? Je kan er vandaag nog mee beginnen.

Vroege vogels

Een gemeenschappelijke gewoonte onder selfmade miljonairs is het vroeg opstaan. Ze begrijpen dat tijd een kostbaar bezit is en maken er een prioriteit van om hun dagen vroeg te beginnen. Met die extra tijd in de ochtend kun je bijvoorbeeld een handige planning maken en reflecteren op bepaalde dingen. En zeg nu zelf: rustig de dag beginnen zonder stress heeft ook in jouw leven al wel enkel goede dingen opgeleverd, toch?

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Selfmade miljonairs hechten veel waarde aan hun gezondheid. Een gezond lichaam en een scherpe geest zijn essentieel om gefocust te blijven. Besteed dus genoeg tijd aan lichaamsbeweging, gezonde voeding en zelfzorg. Door actief te blijven en goed voor jezelf te zorgen, krijg je een beter uithoudingsvermogen en kun je uitdagingen beter aan.

Doelgerichte planning

Plannen is een cruciale gewoonte. Selfmade miljonairs stellen duidelijke doelen voor zichzelf en ontwikkelen een strategie om die doelen te bereiken. Door hun dagen, weken en zelfs jaren te plannen, kunnen ze zich concentreren op wat echt belangrijk is en voorkomen ze dat ze tijd verspillen aan onproductieve activiteiten. Ze maken gebruik van tools zoals agenda’s, takenlijsten en doelstellingen om hun vooruitgang bij te houden en zichzelf verantwoordelijk te houden. Onze gouden tip: onze money planner, waarmee je je persoonlijke financiën in no time (nog) beter op orde hebt.

Constante zelfverbetering

Selfmade miljonairs zijn altijd op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren. Ze volgen cursussen, luisteren naar podcasts, zoeken mentoren om hun kennis en vaardigheden uit te breiden én lezen boeken. Maar dan wel over onderwerpen waarvan je echt iets van opsteekt en die inspireren. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 88% van de rijkste mensen ongeveer een half uur per dag leest. Zie het als een soort levenslang proces om jezelf alles bij te leren wat je nodig hebt in een steeds veranderende wereld.

Diverse inkomstenstromen

Het is belangrijk om te begrijpen dat één enkele job je waarschijnlijk geen miljonair zal maken. Maar het is natuurlijk ook niet realistisch om drie voltijdse jobs te hebben. Wat kun je dan wel doen? Het antwoord van veel miljonairs ligt in het creëren van een passief inkomen. Dat is dus een inkomen waar je geen constante aandacht aan hoeft te besteden terwijl je aan het werk bent bij je dagelijkse job. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van een woning of het hebben van aandelen in een bedrijf.

Netwerken en samenwerken

Ook begrijpen ze het belang van netwerken en samenwerken met anderen. Ze bouwen sterke relaties op met gelijkgestemde individuen, mentors en experts in hun vakgebied. Je hebt er misschien niet direct zin in, maar door te netwerken zal het je verbazen welke kansen je ontdekt, welke waardevolle connecties je maakt en hoeveel je van anderen kunt leren. Geloof in het principe “samen staan we sterker” en zoek naar mensen die je kunnen helpen om je doelen sneller te bereiken.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook dit GRATIS Spaarganzenbordspel. Daarmee is sparen nog leuker en kan jij jouw voortgang bijhouden en tussentijdse doelen vastleggen. Elke stap vooruit is er weer één. Dus op naar je spaardoel!

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!