Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kassaticketje: “Ik geef meer dan €600 per maand uit aan boodschappen voor mijn kind en mezelf”

Jens (26) geeft meer dan € 600 per maand uit aan boodschappen voor zichzelf en zijn dochter (4), die om de week bij hem woont. Daar moet verandering in komen, vindt hij.

Hoeveel ben jij wekelijks kwijt aan boodschappen?
“Mijn wekelijkse boodschappenbudget bedraagt € 150. Daarmee doe ik boodschappen voor zowel mijzelf als mijn dochter die om de week bij mij woont. Dat budget zou ik graag drastisch willen verminderen. € 600 per maand in totaal is toch wel bizar als ik het zo bekijk.”

Hoeveel zou je dan idealiter willen uitgeven?
“De helft, € 75 per week, zou een goede stap zijn. Ik wil graag meer financiële vrijheid, dus daar zijn bewustere geldkeuzes voor nodig. De € 75 die ik dan uitspaar kan ik vervolgens investeren in andere zaken, zoals aandelen. Dat lijkt me een relatief makkelijke stap om meer uit m’n geld te halen. En dan kan ik later hopelijk zorgeloos naar de winkel!”

Hoe wil je je boodschappenbudget in de toekomst dan verlagen?
“Ik wil in grotere hoeveelheden beginnen kopen – in bulk dus- en de gerechten daarvan in één keer voorbereiden voor meerdere dagen. Nu ga ik elke dag naar de winkel, maximaal eens om de twee dagen. Steeds opnieuw kleine porties kopen is aan het eind van de rit duurder, denk ik. Daarnaast moet ik niet meer met honger naar de winkel gaan. Ik geef te veel geld uit aan extraatjes, zoals koeken en snoep.”

Toch zie ik op dit ticketje niet zoveel snoeperij.
“Nee, dat klopt. Vandaag is het me gelukt om die gang in de winkel over te slaan. In plaats daarvan heb ik pistachenoten gehaald. Morgen eet ik als lunch boterhammen met kipsalade andalouse. En het avondeten is vanavond simpel. Deze week is mijn dochter bij me en dan wil ik graag gezonde maaltijden op tafel zetten. Vanavond eten we spaghetti en kriekjes. Daar houdt ze van!”

Hoe lang stond je in de winkel om deze boodschappenmand te vullen?
“Zo’n 15 minuten, meer tijd besteed ik meestal niet aan een winkelbezoek. Ik vind boodschappen doen echt geen leuke bezigheid. Toch zal ik er in de toekomst meer plezier in moeten vinden, zodat ik beter en gerichter kan winkelen.”

Gaat er bij jou dan een fysiek lijstje mee?
“Nee, het lijstje zit altijd in mijn hoofd. Dat is zeker niet de beste manier, hoor. Ik vergeet vaak de helft en uiteindelijk graai ik alles mee wat er leuk of lekker uitziet. Nu je het zegt: een strikt fysiek lijstje gaat ook mee in mijn plan om de boodschappenkosten te verlagen!”

Doe je ook mee met deze rubriek?

Je kunt jouw bonnetje hieronder uploaden. Geef alsjeblieft zo uitgebreid mogelijk antwoord op de vragen.

Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Alleen jpg, png, pdf van max 10 mb. Zorg dat je hele bonnetje op de foto staat. We zullen persoonsgegevens blurren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook dit GRATIS Spaarganzenbordspel. Daarmee is sparen nog leuker en kan jij jouw voortgang bijhouden en tussentijdse doelen vastleggen. Elke stap vooruit is er weer één. Dus op naar je spaardoel!

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!