Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kassaticketje: “Soms sla ik door in het bonusshoppen”

Danielle (32) en haar man zijn van Nederland, maar wonen sinds een tijdje over de grens in België. De Nederlandse roots is ze nog niet verloren, want ze is fan van aanbiedingen shoppen.

Ha! De helft van je kassaticket bestaat uit producten in de aanbieding.
“Inderdaad, zoals je kan zien ben ik een ‘promoshopper’. Bij het boodschappen doen ben ik het meeste tijd kwijt aan de voorbereiding. Er staan groenten en fruit op het ticket met 5% korting. En een paar lekkere extra’s, zoals kroketjes en smeersalades, die normaal gesproken wat duur zijn voor dagelijks gebruik. Ik koop deze dan met korting om toch dat gevoel van luxe te hebben. En ik heb een zerowastebox gekocht. Dat is een box van € 1 waar producten in zitten met een korte houdbaarheidsdatum of groenten die de schoonheidsprijs niet hebben gewonnen.”

Hoeveel geef je per week uit aan de boodschappen?
“Zo’n € 75.”

En wie eten er dan allemaal mee?
“Mijn partner, ikzelf en ons zoontje van 8 maanden.”

Hoe doe je boodschappen?
“Ik shop bij verschillende winkels en kijk wat er in de aanbieding is. Daar stel ik het weekmenu op af. Soms bestellen we online de boodschappen als we wat minder tijd of zin hebben om naar de winkel te gaan.”

Je shopt om te besparen veel producten met een korte houdbaarheidsdatum. Krijg je dat wel allemaal op tijd op?
“Ik verwerk die producten meestal in slowcooker maaltijden. Die vries ik vervolgens in porties in, om ze op een later moment met pasta, rijst, couscous of iets anders te eten. Op die manier tover je niet alleen makkelijk een budgetvriedelijk gerecht op tafel, maar ook snel!”

Wat is dan je favoriete slowcookergerecht?
De pastasaus van culinair presentatrice Miljuschka Witzenhausen. Dan maak ik een grote pan die ik in de slowcooker doe. Daar kunnen we veel porties uit halen die we afwisselen met diverse pastasoorten voor de variatie.”

Ga je ook slowcookergerechten maken met de producten van dit ticket?
“Haha, niet per se. Ik ben van plan om de groente- en fruithapjes voor mijn zoontje te maken. En gerechten met aardappelen, vlees en groenten voor onszelf. Zoals een kalkoenschnitzel met kroketjes en sperzieboontjes.”

Is er nog iets waar je onnodig veel geld aan uitgeeft in de supermarkt?
“Soms kan ik wel een beetje doorslaan in het bonusshoppen. Vooral bij producten met een langere houdbaarheidsdatum. Die verdwijnen dan in de voorraadkast en worden soms vergeten.”

Waardoor laat je je verleiden in de winkel?
“Boodschappen doen als je honger hebt is geen goed idee. Snel na het werk nog een boodschapje doen is dus niet verstandig, maar soms wel noodzakelijk in de planning.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook dit GRATIS Spaarganzenbordspel. Daarmee is sparen nog leuker en kan jij jouw voortgang bijhouden en tussentijdse doelen vastleggen. Elke stap vooruit is er weer één. Dus op naar je spaardoel!

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!