Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met deze 5 tips verkoop je met succes online je gebruikte spullen

Spullen die je niet (meer) gebruikt verkopen, het is een leuke manier om extra geld te verdienen. Daarom geef ik je vijf tips om je tweedehands spullen met succes te verkopen.

Een broek van je zoontje die ondertussen te klein is. Een overschotje tegels van het heraanleggen van de tuin. Speelgoed van vroeger waar niet meer mee gespeeld wordt. Dit alles kun je verkopen op 2dehands.be. En dat aan fatsoenlijke prijzen. Als iets versleten is, dan gooi ik het in de textielbak of breng ik het naar het containerpark. Maar als het nog een tweede leven verdient, waarom plaats je het dan niet op 2dehands.be of Facebook Marketplace?

Je hoort mensen vaak zeggen: “Ik verkoop nooit, het kost me meer tijd dan geld”. Raar toch hoe mensen zo’n andere ervaring kunnen hebben. Ik moet wel toegeven, verkopen op tweedehands websites is een kunst. De afgelopen jaren heb ik veel geobserveerd en geleerd. En dan vooral over hoe het niet moet.

Presentatie is alles

Of je iets verkoopt en aan welke prijs je dat doet, hangt volledig af van hoe je je product op het platform presenteert. Hoe de foto’s zijn genomen, hoe de tekst is geschreven. Welke woorden je al dan niet gebruikt. Het lijkt allemaal heel logisch en gemakkelijk, maar dat blijkt voor veel mensen toch niet het geval te zijn.

Het is belangrijk om na te gaan waar jij zelf op let. Wat zou jij zelf kopen? En waar scroll je snel voorbij? Wat trekt jouw aandacht en wat doet je besluiten om verder te kijken? De kans is groot dat anderen dezelfde mening delen. Dus surf zelf even rond en wees bewust van waar jij op let. Wat trekt jouw aandacht op zulke websites en wat juist niet? Denk aan die bevindingen wanneer je zelf een advertentie plaatst.

Tips om goed te verkopen

 1. Maak goede foto’s
  Daglicht is essentieel. Zorg dat het product op de foto overeenkomt met hoe het product er in de werkelijkheid uitziet. Je kan natuurlijk kiezen voor een mooi filtertje, maar dan ga je achteraf gegarandeerd gedoe krijgen met de kopers, omdat het tegenvalt. 
 2. Denk goed na over de woorden in de titel van je advertentie
  Verkoop je een fiets? Dan is het logisch dat je best het woord fiets gebruikt. Noem bovendien het merk en de belangrijke details, bijvoorbeeld hoeveel versnellingen de fiets heeft, maar ook de staat (‘als nieuw’ bijvoorbeeld). Bij kleding is het belangrijk dat je steeds het merk benoemt, ook wanneer het ‘gewoon’ Mango is.
 3. Maak de beschrijving zo specifiek mogelijk
  Je kunt op 2dehands.be namelijk zoeken op woorden in de titel én de beschrijving. Herhaal dus best wat er in de titel staat en voeg zoveel mogelijk extra informatie toe. De website van de oorspronkelijke verkoper kan je helpen om details over het product terug te vinden. Van welke stof is de jas gemaakt? Hoeveel geheugen zit er in de laptop? Dit soort informatie is van groot belang voor de koper. Surf even naar de website waar je het product ooit kocht, want daar kun je vaak de precieze specificaties vinden.
 4. Vertel kort waarom je een product verkoopt
  Het is fijn voor de potentiële koper om te weten waarom je jouw auto verkoopt, bijvoorbeeld omdat de auto te klein is nu je gezin gaat uitbreiden. En dat je deze niet wegdoet, omdat je er alleen maar kosten aan had de laatste jaren. Van groot belang om te vermelden dus. 
 5. Zorg voor het juiste moment
  Bijvoorbeeld net na het avondeten wanneer veel mensen even de tijd hebben om online rond te neuzen naar tweedehands spullen. Ook het weekend is een ideaal moment, aangezien mensen dan vaker vrij zijn en de spullen meteen kunnen ophalen.

Met deze tips gaan jouw tweedehandsspullen ongetwijfeld goed verkopen. Veel succes ermee!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook dit GRATIS Spaarganzenbordspel. Daarmee is sparen nog leuker en kan jij jouw voortgang bijhouden en tussentijdse doelen vastleggen. Elke stap vooruit is er weer één. Dus op naar je spaardoel!

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!