Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extreme couponing: zo doe je dat in België

Op tv ziet extreme couponing er fantastisch uit. Willen wij ook! Maar is het mogelijk in België en zo ja, hoe dan? We zochten het uit.

In Amerika gebruiken veel mensen kortingsbonnen, ook wel coupons genoemd. Deze kortingsbonnen worden in de folders gestoken. In Amerika moet je hiervoor echter de zondagskrant kopen, terwijl wij de folders gewoon in de bus krijgen. Je knipt de bonnen uit en kunt er korting mee krijgen in de winkel. Daarnaast geven fabrikanten van producten kortingsbonnen uit. Extreme couponing werkt zo goed in Amerika, omdat winkelacties, winkelgebonden kortingsbonnen en kortingsbonnen van de fabrikant samen ingeleverd mogen worden. Voor sommige Amerikanen is het zelfs een fulltime job. Bizar ook hoeveel boodschappen mensen meenemen, waarvoor ze vervolgens amper iets of helemaal niets hoeven af te rekenen!

Extreme couponing in België

Dat maakt ook meteen duidelijk waarom hier in België het ‘echte’ extreme couponing niet werkt. Op onze kortingsbonnen staat altijd luid en duidelijk: ‘niet geldig in combinatie met andere acties’. Dat betekent dat kortingen niet gestapeld kunnen worden. Maar dat betekent niet dat je hier helemaal geen (bijna) gratis boodschappen kunt doen. Ik heb bijvoorbeeld meer dan 70% bespaard op wat ik in mijn voorraadkast heb staan. Je moet alleen beter opletten en creatiever zijn.

Cashbacks

De gemakkelijkste manier om gratis producten te scoren in België zijn cashbacks. Dit zijn acties waarbij je een (meestal nieuw) product koopt, de bon instuurt en vervolgens het geld teruggestort krijgt. Vaak heb je je geld al binnen een paar dagen terug. Er zijn verschillende apps in België beschikbaar waar cashbackacties op staan. Shopmium biedt bijvoorbeeld cashback op verschillende producten bij meerdere winkels, waaronder Carrefour, Delhaize en Colruyt. De app Scoupy, een van de populairste apps, biedt tevens cashback op producten bij Carrefour en Delhaize, maar ook bij Match. myShopi geeft niet alleen cashback op producten, maar ook kortingsbonnen voor verschillende winkels. En zulke apps zijn er ook voor cashback op tickets voor sport- en cultuurevenementen, zoals Seaters.

Het is wel belangrijk om de voorwaarden van de apps te lezen voordat je je aanmeldt en de cashbackacties gebruikt. En laat je tot slot niet teveel verleiden: ga bij cashbacks vooral voor gratis producten. Koop producten waarbij je zelf nog wat moet betalen alleen als je ze normaal ook zou kopen én als de korting hoger is dan 50%. Anders kun je ze beter links laten liggen.

Gratis-product-bij-aankoop-acties

Een andere leuke manier om veel korting te krijgen zijn de acties waarbij je een gratis product krijgt bij aankoop van iets anders. Bijvoorbeeld gratis douchegel bij aankoop van twee producten van merk X. Als je een beetje rekent en je doet je aankopen op een gunstige manier, kun je hier ontzettend veel mee besparen.

Als je bijvoorbeeld een douchegel van € 5 gratis krijgt, is het niet voordelig om twee pakjes scheermesjes à € 15 te kopen. Als er echter lippenbalsem van € 1 in dezelfde actie is opgenomen, is dat wel heel gunstig. De scheermesjes kun je beter kopen tijdens een 1+1 gratis actie. Hoe duurder het product dat je gratis krijgt en hoe goedkoper het product waarvoor je moet betalen, des te beter de actie.

Overschotten en opheffing

Ik moet heel eerlijk zeggen, dit komt niet vaak voor. Als het wel gebeurt, is het een zeer goede manier om te besparen. Winkels willen namelijk soms flinke kortingen geven wanneer ze van hun spullen af moeten vanwege overschotten of een verbouwing.

Zo kocht ik bij de verbouwing van mijn supermarkt een flink aantal sixpacks alcoholvrij bier voor € 1, terwijl de normale prijs meer dan € 4 was. Toen de Trekpleister, een winkel in Nederland, om welke reden dan ook een overschot aan vaatwastabletten had, kocht ik die voor € 1,99, terwijl de normale prijs bijna € 8 was.

Alleen omdat het gratis is

De couponers uit de tv-programma’s in de Verenigde Staten kopen vaak producten enkel en alleen omdat ze gratis zijn. Maar waarschijnlijk krijgen ze niet alles op voordat de houdbaarheidsdatum is bereikt, wat jammer is omdat het dan in de prullenbak belandt. Je hebt er dan misschien niks voor betaald, maar het milieu telt ook.

Mijn advies: sla producten met korting in die je voor de houdbaarheidsdatum op kunt maken. Producten zonder houdbaarheidsdatum kun je het beste binnen de vijf jaar opmaken, zodat de kwaliteit en hygiëne gewaarborgd blijven. En bewaar alles zoveel mogelijk droog, koel en uit het zonlicht. Succes met couponen!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook dit GRATIS Spaarganzenbordspel. Daarmee is sparen nog leuker en kan jij jouw voortgang bijhouden en tussentijdse doelen vastleggen. Elke stap vooruit is er weer één. Dus op naar je spaardoel!

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!